Sumers Nyhetsflöde

Här vill vi ge tips, råd och information till konsumenter när det gäller el, pension, försäkringar, lån och smarta ekonomiverktyg.

Svårt hålla koll på alla strömmade abonnemang

December 17, 2017 11:33

Strömmade abonnemang från film, teve och musik har ökat explosionsartat. Nya smarta tjänster har lanserats nyligen där man får total översikt och enkelt kan teckna och avsluta sina abonnemang.

Fortsätt läsa

Flytt av energiskatt kan få dig att tro att elen blivit billigare

December 17, 2017 10:45

​Från och med 1 januari 2018 kommer din elhandelsfaktura att bli lägre, då kostnaden för energiskatten flyttas från din elhandelsfaktura till din elnätsfaktura.

Fortsätt läsa

​El-drakarna saboterar en fri elmarknad

December 20, 2016 11:10

De största elbolagen, som har både elbolag och elnätsbolag, tar överpriser på sitt elnät för att sedan föra över vinsterna i form av koncernbidrag till det egna konkurrensutsatta elbolaget. Det riskerar att slå ut andra elbolag som inte har ett monopol att luta sig mot.

Fortsätt läsa

Tänk på din privatekonomi som ett företag – eftersträva vinst

November 09, 2016 16:19

Om man vill ha lite guldkant på tillvaron, där det finns utrymme för semesterresor, bil och aktieinvesteringar, finns det ingen annan genväg än att skapa en budget, att börja tänka på sin privatekonomi som ett litet företag.

Fortsätt läsa

Tack för all feedback!

August 25, 2016 16:29

Sumers medlemmar har sagt sitt. 65,5 % saknar en app eller mobilanpassad webbsida för att kunna hantera avtal, se aktuellt pris och registrerade elanläggningar. Sumers VD Eva-Lotta Persson skriver om det stora gensvaret från enkätundersökningen.

Fortsätt läsa

Valet av bank påverkar din ekonomi mer än du tror

August 09, 2016 12:29

Optimera din budget genom att välja rätt bank. Läs om varför Bankbetygs jämförelsefunktion är det perfekta komplementet till Sumers ekonomiverktyg Smartbudget.

Fortsätt läsa