Jämför Göta Energi AB

Göta Energi AB ligger på plats 108 bland alla elbolag med ett snitt på 2.7 i betyg och har 36 kommentarer från besökare. Elbolagets svaghet är dess kundprocesser, styrkan dess tjänsteutbud. Baserat på 71 betyg.

Gota-Energi
Betygsätt Göta Energi AB, nu

Se alla bolags betyg

Sammanvägda Betyg

Loading...

De genomsnittliga betygen inom ovanstående områden är baserade på samtliga lämnade betyg, där 1 är sämst och 5 är bäst.

Kommentarer

July 22, 2019 01:15

"VARNING !! Göta energi är ett oseriöst elbolag som ljuger och försöker låsa fast kunder med metoder som påminner om vissa spel eller appar på nätet. Vi tecknade abonnemang hos Göta Energi för ett par år sedan. Efter första året gick elpriset upp väldigt mycket utan någon information och vi beslutade för en tid sedan att byta leverantör. I vårt kontrakt står klart och tydligt att en månads uppsägningstid gäller. Men vi blev uppringda från Göta energi som påstod att uppsägningstiden nu plötsligt är tre månader och att vi skulle få betala 800kr för avtalsbrott om vi fullföljde bytet. Men nu har vi i stället fått en faktura på 1060kr för detta påhittade avtalsbrott. Om man har ett skriftligt avtal så gäller det tills företaget meddelar nya avtalsvillkor och då skall man som kund ha möjligheten att acceptera eller hoppa av. Vi har inte fått något nytt avtalsförslag under vår tid som kund hos Göta energi. Göta energi ljuger alltså om både uppsägningstid och belopp för så kallat avtalsbrott och den ändrade prissättningen efter ett år var dom väldigt tysta med. Alltså VARNING för GÖTA ENERGI, en oseriös och lögnaktig elleverantör!! Gillis Sjöholm Torslanda "

March 05, 2019 14:23

"Göta Energi har tydligen satt i system att inte påminna sina kunder om att de begår avtalsbrott när de byter leverantör, och samtidigt har bindningstid kvar. Jag åkte på en straffavgift på 1700:- och enda sättet att "slippa" den var att bli kund igen. Då fick man beloppet tillgodo. Det är många kunder som råkat ut för samma sak, så jag vill verkligen uppmana alla att inte välja Göta Energi."

December 11, 2018 18:39

"World’s worst company ever. They cheated me and now selling me for double price and don’t let me cancel the contract. I have to pay extra price for 2 years."

November 14, 2018 10:35

"Tycker att deras elpris är dyrare samt att det är lång bindningstid hos de för ett rörligt avtal med för många tilläggstjänster."

October 19, 2018 19:49

"Bedrägliga försäljningsmetoder. Gömda avgifter på 59kr per månad de inte säger något om utan pratar bara om prisgaranti på eltpriset."

September 12, 2018 20:22

"Kom två försäljare kl 20:10 på kvällen?? kanske lite sent för försäljare att gå runt och plinga på dörrar då. Den ena personen var dessutom väldigt otrevlig och nästan aggressiv i när jag frågade frågor. "

November 25, 2017 22:46

"När jag bytte leverantör blev jag fakturerad 675 kr på mina två avtal dvs 1350 kr... Ett sådant agerande känns inte imponerande. "

October 11, 2017 16:21

"Gjorde en flyttanmälan i maj, flyttade i juni och Göta Energi skulle "sköta flytten". I oktober kom inkassokrav från nätbolaget då jag fortfarande står på nätavtalet i gamla lgh. Pratade med Göta Energi som sa att jag skulle ha pratat med nätbolaget också, vilket känns orimligt om de påstår att de ska sköta flytten. Snackade med nätbolaget som ej kan registrera en tidigare flyttdag än den dag jag ringde i okt. Ok, tänkte jag och försökte räkna ut hur mkt jag skulle kräva de nya lägenhetsägarna på. Några dagar senare kom två påminnelser från Göta Energi att jag inte betalat två fakturor. Har alltid haft autogiro men plötsligt har de plockat bort det. Ringde upp Göta Energi och fick förklarat att den ena fakturan gäller min gamla adress, trots att jag för 5 månader sedan gjorde flyttanmälan hos dem. Fick då höra att flyttanmälan är inte giltig förrän JAG ändrat hos nätbolaget. Vad är då vitsen med att göra flyttanmälan hos Göta Energi, undrade jag, men det kunde tjejen på kundservice inte svara på. ALDRIG MER Göta Energi, riktigt skitföretag!"

October 10, 2017 15:30

"Kund i 5 år. Inte några problem alls. Rekommenderas starkt."

September 24, 2017 04:39

"Dålig personal kan ej svara på en enkel fråga ."

August 24, 2017 11:54

"Svårt att säga upp avtalet, fick göra ett ärende via "Mina sidor" men fick ingen riktig bekräftelse på att det var uppsagt. Blir uppringd av väldigt otrevlig tjej på kundtjänst som ifrågasatte varför jag skulle säga upp, jag sa som det var att dom hade smygande lagt på avgifetr som bara dom övergick vad jag ens hade i kostnad för själva elen jag använde (bor i lght) Enligt henne var dom ju billigast och jag skulle vara tacksam för att dom lagt på dessa avgifter?! Jag valde trots detta att säga upp avtalet 2 ½ månad FÖRE bindningstiden löpte ut, (i tron att det var 2 månaders uppsägningstid som det stod i avtalet) Kundtjänstkvinnan är nu JÄTTE-otrevlig och nästan kastar på luren i örat. Inte ett ord sa hon om att det skulle kosta mig 775 kr att säga upp avtalet och att jag sluppit avgiften om jag flyttat fram sista datumet 14 dagar....Kontraktsbrott ?! Tydligen hade jag som skrivit på via SIBA 3 månaders uppsägning, 55 kronor om dagen skulle dom då ha för "förlorade inkomster" som jag kostat dom genom att säga upp 2 veckor för sent...Det blev typ elkostnaden för 1 KVARTAL! Helt värdelöst, kommer ALDRIG teckna elavtal med dom någonsin igen."

August 15, 2017 12:35

"Inga dubbelfakturor, jättenöjd, valde till deras fördelsprodukt Rent Vatten, så vet med gott samvete att 100kr årligen går rakt till Water Aid projektet. Hade God El förut men läste deras årsrapport förra året. 7Miljoner vinst, 3.5Miljoner i aktieutdelning, 3.5Miljoner till välgörenhet, vilket gav ett snitt på 38kr/kund. 100kr per år jämfört med 38kr per år är stor skillnad. Otroligt nöjd med Rent Vatten tjänsten, och får uppdateringar och info om vad pengarna används till."

March 15, 2017 13:45

"Är mycket nöjd kund. Bra priser och enkel, förståelig faktura en gång i månaden. "

November 29, 2016 08:59

"Tar oskäliga avgifter vid uppsägning enligt konsumentverket och slutar svara på mail då man påpekar detta."

November 24, 2016 22:15

"Känner mig grymt lurad av deras telefonförsäljare som lurade på mig en förlängning av provapå avtalet. Då dök det upp extra avgifter, dessutom så förlängdes uppsägningstiden från 30 dagar till 90 dagar. Så det blev straffavgift när jag sa upp avtalet när bindningstiden gick ut."

November 14, 2016 22:22

"Ringer till mig som privatperson och säger att de har ett erbjudande till min enskilda firma som jag även kan nyttja privat. Avtalet ska gå att ångra efteråt om det inte är som jag förväntar mig, säger säljaren. Avtalet ska komma i mailen. Inget avtal kommer, men däremot en bekräftelse på att de ska flytta mitt abonnemang. Ringer kundtjänst som menar att mailet är avtalet. Villkoren är inte alls så bra som det sades i telefon. Vill säga upp det, men får till svar att det inte går, eftersom det är firman som har tecknat det, och då gäller ju inte konsumentköplagen. Jag säger att säljaren sa att det skulle gå att säga upp ändå. Kundtjänst hävdar motsatsen. Jag får dem att lyssna på inspelningen, och jo ... säljaren har varit "otydlig med villkoren" så avtalet makuleras ovilligt. Vill varna andra egenföretagare för Göra energis tillvägagångssätt. Jag uppfattade aldrig i samtalet att det var firman som tecknade avtalet. Fula metoder, som kanske ger fler - men missnöjda - kunder. Och vilket seriöst företage vill ha kunder som känner sig lurade redan från början?!"

November 10, 2016 13:13

"Dom lurar folk, är inte ärliga, säger att dom upplyst om saker som dom inte har. Kommer aldrig mer att ha med dem att göra, har aldrig varit med om ett sämre företag."

October 14, 2016 09:56

"Varning för detta bolag. Jag skulle byta elbolag till Vattenfall pga deras förvirrade fakturor och konstanta försök till att få mig att lägga fakturorna på deras kreditkonto. Jag var mycket noggrann med att inte säga upp avtalet innan det hade löpt ut hos Göta Energi. Trots det, lyckades Vattenfall säga upp det 4 dagar för tidigt. Självklart utnyttjade Göta Energi det och fakturerade mig 770kr för kontraktsbrott. Deras kundtjänst tyckte inte detta var något märkligt och höll fast vid sitt krav."

September 29, 2016 17:26

"Lurar dig med finstilta avtal... Nej tack till detta skitbolag!"

August 24, 2016 09:50

"Bästa o Trevligast kundtjänst snabbt svar billiga elräkningar"

July 26, 2016 12:58

"Har nu varit kund hos göta energi i 12 månader och har nu räknat och jämnfört med bolaget jag hade innan. 2647:- har jag sparat efter bara 12 månader, jag trodde aldrig att det skulle vara så här stor skillnad ! Dessutom har dem den bästa kundservicen jag varit med om, har på skoj ringt in ca 1 gång i månaden för att försöka få det att ta mer än 5 min så att jag ska få 3 gratis månadsavgifter. Men än så länge har det tagit max 3½ minut och sen är dem otroligt proffisionella och trevliga dessutom. "

May 17, 2016 12:42

"jätte trevlig kundtjänst jättebra priser"

February 19, 2016 16:53

"Göta Energi anvender telefon sälgere som forsöker lurer kunderne - eksempelvis att give sken av att vara från Öresundskraft. Göta Energi vil inte skicka skriftlige bekräftelser på avtaler - dem gör bara avtaler mundtlig, säger dem."

February 04, 2016 16:13

"Mycket bra elhandelsbolag!"

January 21, 2016 18:08

"Bluffar sina kunder med finstilta avtal, svåra att få tag på , snorkiga."

July 10, 2015 13:55

"Blev uppringd av en supertrevlig säljare som gav mig ett bra och långsiktigt elavtal. El till inköpspris och endast en avgift på 39kr/månad. Han bjöd dessutom på första månadsavgiften. //Nöjd elkund!"

June 05, 2015 13:33

"Har haft Göta Energi i tre månader nu och jag har halverat mina kostnader. Snabb kundtjänst som dessutom bjuder på tre månadsavgifter om jag behöver vänta i telefonkö i mer än 5 minuter. "

May 06, 2015 11:54

"Extremt snabb kundtjänst, fick endast vänta ca 30 sekunder innan jag fick prata med en kundtjänstarbetare. El till inköpspris tycker jag är ett toppen avtal, då jag inte behöver omförhandla varje år och följer alltid marknadens priser, plus att jag kan vintersäkra mitt avtal de kalla månaderna. /Nöjd kund"

February 19, 2015 15:30

"Göta Energi använder sig av oseriös marknadsföring där de utan att ha några uppgifter på befintliga kostnader hävdar att man betalar för mycket. Bryter dessutom mot branschregler och ringer upp privata mobilabonnemang utan att ha haft någon som helst kontakt med personen"

November 20, 2014 11:56

"Är nöjd med Göta Energi. Använder mig av deras el-konto som gör att jag själv kan bestämma hur mycket jag vill betala av fakturan varje månad. Jag kan välja att vänta med delar av betalningen och betala senare eller betala mer, så finns det extra pengar på kontot om jag skulle få en saftig räkning någon gång! Det gör att jag kan ha en jämn betalningsbelastning över året. Det enda negativa jag har att säga är att uppläggningsavgiften för el-kontot på 175 kr var lite väl dyr. Mvh"

November 11, 2014 19:38

"Hyfsade elpriser, men övriga avgifter och fr.a. deras kundtjänst är långt under vad man kan begära som minimikrav."

October 26, 2014 08:27

"Fakturaavgifter trots att det inte längre är tillåtet (sedan 1 juli i år). Inte speciellt pigga på att ta bort dem heller..."

October 23, 2014 15:25

"Trevlig kundtjänst"

October 23, 2014 15:15

"Okej priser, tyvärr en värdelös kundservice. "

October 23, 2014 14:44

"Bra produkter, mycket att välja på men fick ingen bra hjälp av deras kundtjänst. "

October 22, 2014 18:07

"Göta Energi förändrar villkor i avtal utan att informera kunden, vilket de är skyldiga enligt elhandelslagen."

Grundinformation om Göta Energi AB

Gota-Energi

Kontaktinformation

Göta Energi AB
Org. Nr: 5561935585
Elpriser: Aktuella elpriser
Hemsida: http://www.gotaenergi.se
Telefon: 020231500
Epost: info@gotaenergi.se
Box 544, 44215 KUNGÄLV

Tillbaka till alla bolag

Dela ditt betyg med dina vänner

Tillbaka till alla bolag

Användarvillkor för jämförelsen

Vi kan inte garantera att informationen om elbolagen och deras elavtal alltid stämmer och är uppdaterade på denna webbsida. Vi ansvarar heller inte för individers inlämnade kommentarer och betyg. Vi rekommenderar att man alltid säkerställer att informationen stämmer om viktiga beslut ska tas baserat på den. Uppgifter om elbolagens priser, kontaktuppgifter och beytg på denna webbplats är endast avsedd som allmän information och utgör inte rådgivning. Användandet av materialet sker på användarens egen risk. Sumer ansvarar inte i något fall för någon direkt eller indirekt skada, kostnad, förlust eller anspråk som kan uppkomma med anledning av användningen av denna jämförelse.