Vi tar hand om ditt liv som elkonsument

Sumers kostnadsfria eltjänst hjälper dig till ett fördelaktigt miljövänligt elavtal. 300 000 medlemmar skapar ett bra förhandlingsläge och är du en Sumer får du del av den kraften.

Elavtal för privatpersoner och företag


Sumer erbjuder 100% vindkraft - till samma låga pris som miljöovänlig el! Både för privatpersoner och Företag.


Sumer
Inköpspris

Sumer inköpspris är mer transparent än de vanliga rörliga prisavtalen. Du får nämligen elbolagets inköpspris och betalar därutöver en låg månadsavgift.

  • 100% vindkraft
  • 39 kr/mån - Lägenhet*
  • 49 kr/mån - Villa/företag


* Årsförbrukning under 5000 kWh

100%

Vindkraft

På Sumer vill vi påverka omställningen till ett hållbart samhälle. Vi kör med 100 % ren energi på alla våra elavtal utan att du behöver betala något extra på vårt grundpris. Du får vindkraft - inget annat - till ett så lågt pris att det till och med slår en stor del av elbolagens miljöovänliga el på fingrarna.

Vad våra medlemmar säger

En trevlig tjej ringde mig och förklarade att jag utan att själv göra något i fortsättningen alltid kan vara säker på att ha ett av marknadens bästa elavtal, har nu bytt leverantör och är jättenöjd!

Ann Ekberg, Borås, 57år

Det är alltid välkommet med hjälp att teckna elavtal. Jag kollar själv men tar också hjälp av Sumer och alla deras medlemmar.

Sverker Ölmestig, Oxie, 58år

Jättebra tjänst! Märker på mina räkningar att de är lägre!

Katarina Cancarova, Västerås, 64år

Jag tror verkligen att tjänster som Sumer gör skillnad så jag gick med direkt när säljaren förklarade hur det gick till. Fick hem mitt brev och ringde då Sumer för att jämföra avtalsformer, fick bra hjälp och är mycket nöjd med min nya leverantör!

Anita Josefsson, Skövde, 65år

För dig som vill bli medlem

Därför ska du låta oss göra jobbet

Vi kan hjälpa dig att reda ut vilken typ av elavtal du skall ha och därefter pressa priserna ordentligt genom vår gemensamma förhandlingskraft. Som oberoende elrådgivare står Sumer på din sida när det kommer till att välja rätt elavtal.

Våra diplomerade förmedlare är experter på elmarknaden och vi har specialiserat oss på att förhandla fram så fördelaktiga elavtal som möjligt att erbjuda våra medlemmar.

Du är alltid välkommen att kontakta våra rådgivare oavsett vilka funderingar du kan tänkas ha gällande elavtal och marknaden i stort.

Artiklar

För dig som vill läsa mer


​El-drakarna saboterar en fri elmarknad

De största elbolagen, som har både elbolag och elnätsbolag, tar överpriser på sitt elnät för att sedan föra över vinsterna i form av koncernbidrag till det egna konkurrensutsatta elbolaget. Det riskerar att slå ut andra elbolag som inte har ett monopol att luta sig mot.

Läs mer

​700 000 svenskar sitter fortfarande på ett dyrt anvisningsavtal

Rapport tog nyligen upp att det fortfarande sitter hundratusentals elabonnenter på dyra anvisningsavtal, de flesta utan att veta om det.

Läs mer

Ta fajten mot de stora el-drakarna

​Vet du om att du har två elavtal och således betalar två elräkningar? De flesta känner till elhandelsavtalet. Den andra elräkningen är kopplad till ditt elnätsavtal, och det avtalet kan skilja mycket i pris beroende på var du bor.

Läs mer

Sumer uppmärksammar elens dag

Nu på lördag den 23 januari 2016 firar Sumer elens dag med att skänka 100 kr till GIVEWATTS (http://shop.givewatts.org) för varje ny medlem som registrerar sig från fredagen den 22 januari till söndagen den 25 januari.

Läs mer

Sumers elpris vinner i längden

De flesta elbolagen lockar nya kunder med låga kampanjpriser som bara efter några månader skjuter i höjden och håller sig där över lång tid. Vi på Sumer går på tvärs mot en större del av branschen och erbjuder istället ett konstant lågt pris. Läs Sumers prisexpert Kim Steens prisblogg.

Läs mer

Sumer blir en hundraprocentare – bara vindkraft i alla nytecknade elavtal

Sumer tar ställning i miljöfrågan och går i och med sin lansering av det nya varumärket Sumer ut med att de nu blir en hundraprocentare. I alla nytecknade elavtal kommer medlemmen framöver att få 100 % ren energi, bara vindkraft, men till samma låga pris som förut.

Läs mer