Sumers elpris vinner i längden

December 17, 2015 21:18

De flesta elbolagen lockar nya kunder med låga kampanjpriser som bara efter några månader skjuter i höjden och håller sig där över lång tid. Vi på Sumer går på tvärs mot en större del av branschen och erbjuder istället ett konstant lågt pris. 

Det finns en stor skillnad mellan Sumer och de flesta andra aktörer på elmarknaden. Och det handlar inte bara om att Sumer står på konsumentens sida och ser saker ur konsumentens perspektiv, utan det handlar också om en grundläggande skillnad i synen på prissättning och hur den marknadsförs till konsumenterna.

Den stora skillnaden är att Sumer arbetar långsiktigt med sina priser för konsumentens bästa medan många elbolag visserligen också arbetar långsiktigt med sina prisstrukturer, men med sitt eget bästa i fokus.

bild

Många elbolag går ut med så kallade kampanjerbjudanden. I princip alla elbolag som ofta återfinns på prisjämförelsesajterna arbetar på det här sättet. Topp tre på en av de största prisjämförelsesajterna erbjuder ett mycket lågt pris de första tre månaderna för att sedan höja det, ibland bara ett steg men i många fall i flera steg eftersom de vet att konsumenten varken har tid eller kunskap att jämföra priserna på lång sikt. (Ett av dessa elbolag använder vi i den här jämförelsen).

På Sumer tittar vi på hur människor egentligen vill ha det, och de flesta varken vill eller orkar hoppa mellan kampanjpriser för att få bra pris på sin el. De vill ha ett pris som håller sig lågt under lång tid.

För att tydligt visa det här genomför vi på Sumer kontinuerligt undersökningar av marknaden, allt för att vara säkra på att Sumers pris alltid ligger lägre än alla andra elbolag över lång tid.

Vi har lyssnat till vad konsumenterna vill ha. Sumer är inte ett företag som vänder sig till konsumenter med lockpriser och priskampanjer. Sumer är ett företag som gör så att konsumenter kan vända sig till företag med sina önskemål om hur de vill ha det. Det är hela idén med Sumer. Vi vill skapa en kraft som gör att den prisgraf du ser i lila i den här artikeln håller sig under de flesta elbolag över lång tid.

Sumers policy om långsiktighet sträcker sig inte endast till det här, utan även att kvalitén på elen ska vara av en sort som håller för kommande generationer. All el genom Sumer vid om- och nyteckningar är numera 100 % klimatneutral. Det innebär att du får vindkraft, ingenting annat, men till samma låga pris som du ser i detta exempel.

Vill du prata om priser, kampanjer eller fråga något om uträkningarna så kan du kontakta mig.

Kim Steen, produktchef och prisexpert på Sumer.

kim.steen@sumer.se

Fakta om prisgrafen:

Den grå grafen visar en 3 månaders kampanj som övergår till ett 12 månaders avtal från ett av elbolagen som finns i topp 3 på en av de största prisjämförelsesajterna i december 2015. Den lila grafen visar Sumers pris. Förbrukningen i detta exempel är på 10 000 kWh vilket motsvarar förbrukningen för ett radhus.

Ett jämförpris innehåller pris per kilowattimme el, års- eller månadsavgift, faktureringsavgift, energiskatt och moms samt eventuella övriga kostnader som till exempel uppläggningsavgift. Källa: Energimarknadsinspektionen.