Smartbudgets plustjänst – gratis för alla sumers!

June 10, 2016 12:48

PC FÖR ALLA listade nyligen Smartbudget som en av de grymmaste gratisprodukterna just nu. Det fina med ditt medlemskap i Sumer är att du inte bara har tillgång till gratisversionen av Smartbudget, utan även plusversionen helt utan kostnad! Vi skulle vilja passa på att berätta lite om några av de ytterligare funktioner som finns i plustjänsten som du direkt får tillgång till genom att registrera dig på följande länk smartbudget.se/sumer. Om gratisversionen får omdömet grymt, vad ska man då säga om plustjänsten?

Bankimporten

Med Smartbudgets plustjänst kan du överföra alla dina transaktioner från ett femtiotal banker och betalkort. Smartbudget kategoriserar dem baserat på dina (och andras) tidigare transaktioner. På det här sättet kan du få omedelbar och smidig överblick över hela din ekonomi, från det minsta glassinköpet till månatliga räkningar och utgifter.

Smartbudgets jämförelsefunktion

I Smartbudget finns en jämförelsefunktion som innebär att man kan jämföra sina månadskostnader, inkomster och sparande med snittet. Vad lägger andra på nöjen och shopping till exempel, och hur står det i relation till ditt eget nöjeskonto? Man kan dessutom få mer detaljerade jämförelser genom att filtrera på antal personer i hushållet, boendeform samt var i Sverige man bor. Vi justerar och förbättrar funktionen allt eftersom vi får in mer data att jämföra med.

Konvertera valuta vid import

En annan intressant funktion i Smartbudgets plustjänst är möjligheten att konvertera utländsk valuta till svenska kronor direkt vid bankimporten. Det kan vara smidigt om du till exempel får lön i annan valuta. Så här gör du: gå till importen och välj från vilket konto och vilken bank du vill importera dina transaktioner från. Klicka på "Visa inställningar för import" och välj vilken valuta transaktionerna är i så kommer alla belopp att omvandlas till valuta i svenska kronor. Det är alltid kursen för transaktionsdatumet som används.